Аксесоари за Ел инсталационни продукти


Аксесоари за Ел инсталационни продукти

Правилно подбраните аксесоари и тяхната качествена изработка гарантират за правилното изграждане и безпроблемно използване на всяка елелектрическа мрежа.

Щуцери тип PG


електрически щуцери

Предназначени за осигуряване на степента на защита IP при преминаване на кабели през стените на електрически разпределителни табла. Представляват пластмасова тръба окомплектована със съответните уплътнители и гайки. Всички елементи на щуцера са произведени от висококачествена пластмаса (РЕ) и гума.

  • Размери: 7, 9, 11, 13.5, 16, 19, 21, 29, 36, 42, 48;

Дюбел-скоба за ел. инсталации


дюбели за монтаж на ел инсталации

Скобите „ВДЕС“ са предназначени за монтиране на единични кабели с диаметри от O3 до O28. Изработени са от висококачествена пластмаса издържаща на температури от -20°С до +80°С. Материалът, понася високи натоварвания и може да се използва при различни климатични условия.

  • Размери: 3-9, 10-13, 15-20, 20-28;

Дюбели за кабелни превръзки


дюбели за кабелни превръзки

Дюбел за кабелна превръзка предназначен за монтиране в стени. Издадената глава на дюбела позволява на снопа кабели или тръба да се фиксират на разстояние от стената чрез подходящите размери свински опашки.

  • Размери: Ф6 и Ф8.

Кабелни превръзки


кабелни превръзки - свински опашки

Кабелните превръзки (свински опашки) са произведени от висококачествен, самогасящ се, термопластичен полиамид UL94 V2. Този материал притежава отлични диелектрични и механични качества, висока износоустойчивост и ниска скорост на разпространяване на пламък, което го прави подходящ за употреба в широка област електротехнически и механични приложения. Превръзките в черен цвят се характеризират с това, че са устойчиви на UV лъчи, което ги прави масово приложими на открито. Размерите, които предлагаме са дължини от 98 мм. до 750 мм. с различни ширини от 2,5 до 7,5мм.

Лустър клема – полиамидни


полиамидни лустър клеми

Полиамидна рейка с 12 винтови лустер клеми за кабел със сечения 2.5, 4, 6, 10 и 16 mm2. Номинален ток 24A, номинално напрежение 450V. Със защита на проводника и възможност за разделяне на части.

Wago - 221 клеми за всички видове проводници


клеми за електрически проводници

покрива проводници със сечения от 0,14 до 4 mm2(тънкожилни) и от 0,2 до 4 mm2 (твърди и многожилни). Благодарение на допустимия номинален ток от 32 А и номиналното напрежение от 450 V Серия 221 е подходяща се използване както в мрежи с напрежение 230 V, така и в мрежи с напрежение 400 V.

  • Могат да бъдат използвани при по-високи температури
  • Продължителна работна температура 105℃
  • Температура на околната среда 85℃ (Т85)